Alaskan Malamute

De Alaskan Malamute vindt zijn oorsprong in de poolgebieden van Alaska en heeft zijn naam te danken aan een eskimostam, de Mahlemuts, welke leefden rond de Golf van Kotzebeu en de Nortonbaai.

Deze rashond heeft een enorme werklust en voelt zich pas echt prettig als zijn grote kracht en uithoudingsvermogen op de proef worden gesteld.

De Alaskan Malamute is een aanhankelijke, vriendelijke, trouwe en toegewijde kameraad.

De Malamute maakt een erg actieve indruk. Is speels op uitnodiging, een allemansvriend, maar indrukwekkend door zijn waardigheid.

De Alaskan Malamute is een sterke, goed gebouwde hond met een diepe borst, een sterk lichaam en een dikke vacht.

De hond beweegt zich trots, met het hoofd rechtop en met levendige ogen. De dikbehaarde pluimstaart wordt trots gekruld over de rug gedragen.

Hij heeft een breed hoofd en als hij attent is staan de wigvormige oren rechtop. Zijn voorsnuit is fors, puntig noch lang, niet kort en gedrongen.

Malamute’s bestaan in verschillende kleuren, maar zijn meestal wolfsgrijs of zwart-wit.


Bent u geïnteresseerd in een Alaskan Malamute?

Hierboven heeft u de goede eigenschappen van de Malamute kunnen lezen. We willen u echter de mogelijke nadelen van het samenleven met dit prachtige dier niet onthouden.

Ondanks het fascinerende uiterlijk van de Alaskan Malamute is het niet voor iedereen de ideale keuze. Begin niet aan en Malamute als:
  • u een volledige baan heeft en er in uw woning plaats is voor slechts èèn hond. De Malamute is een roedeldier en heeft gezelschap nodig, van een andere hond of van het baasje.
  • u een waakhond zoekt. Omdat een Malamute een sterke band heeft met mensen, is hij net zo vriendelijk naar vreemden als naar u en uw familie.
  • u bij de eerste regenbui al denkt: "Nu even niet!!!!". Een Alaskan Malamute heeft de natuurlijke behoefte om veel te bewegen. Als dit niet gebeurt gaat hij zijn afleiding zoeken in het "verbouwen" van zijn omgeving.
  • u van een mooie strakke tuin houdt. Een Alaskan Malamute houdt van de natuur, maar dan wel op zijn manier. Uw tuin krijgt snel een ander uitzien.
  • u niet consequent bent naar uw hond. Een Alaskan Malamute heeft een consequente baas nodig, met respect voor zijn of haar hond anders kan de Malamute dominant aanwezig zijn.
  • u een hekel heeft aan overal haren in huis. Minstens 1 keer per jaar wisselt de Malamute zijn vacht. Er komt dan heel wat haar vrij.
Als u, ondanks de zojuist beschreven nadelen, van mening bent dat u met dit prachtige dier door het leven wil, neem dan gerust contact met ons op.